Beveiligingssystemen

In de sector alarmsystemen leveren wij NetworX producten van Lobeco Beveiligingen. De alarmsystemen zijn onder te verdelen in draadloos en niet draadloos

NetworX NX-6 + NX-8

Hoe werkt het alarmsysteem?

De NetworX detecteert ongewenst bezoek door gebruik te maken van een combinatie van detectoren, deur- en raamcontacten. De detectoren worden op strategische plaatsen (zones) en op een discrete manier in uw woning of uw bedrijfspand geplaatst. Wanneer iemand ongewenst uw pand binnen tracht te dringen, neemt de detector een verandering in de zone waar en geeft onmiddellijk een alarmsignaal door aan de centrale. Deze zet vervolgens een sirene in werking en/of geeft een alarmmelding door aan de centrale. Deze zet vervolgens een sirene in werking en/of geeft een alarmmelding door aan een 24 uur bemande particuliere alarmcentrale.

Eenvoudig te bedienen

De NetworX alarminstallatie staat bekend om zijn gebruikersvriendelijkheid. Het systeem schakelt u eenvoudig in of uit door middel van het intoetsen van een pincode op het bedieningspaneel. Daarnaast is dit paneel voorzien van vijf functietoetsen voor de meest gebruikte bedienfuncties. Met een simpele druk op de knop kunnen deze functies worden uitgevoerd. Eenvoudiger kan echt niet.

Mooi design

U kunt kiezen uit twee type bedieningspanelen: een LCD of een LED. Het LCD-bedieningspaneel is voorzien van een overzichtelijk display waarop u precies kunt zien wat de status van uw alarmsysteem is. Het LED-bedieningspaneel is geschikt voor kleine installaties. De aanleg van de NetworX betekent niet dat uw pand door allerlei apparatuur wordt ontsierd. De zichtbare componenten hebben een discreet en mooi design en passen harmonieus in elk interieur.

NX-6 alarmsysteem

6 zones, draadloos uitbreidbaar tot 14 of 16 zones
2 secties
40 pincodes (4 of 6 cijferig)
4 telefoonnummers (waaronder 1 installatienummer)
Protocollen: o.a. SIA, semadigit, particulier (GSM)
Communicatiebus: Max. 800 mtr. Met maximaal 3 systeemmodules
Max. aantal bedieningspanelen 16 (8 per sectie)
Spanning 230 Vac, 50 Hz
Stroomverbruik 60 mA
Ingebouwde bewaakte sirenedriver 112 dB, 2 tonig signaal

NX-8 alarmsysteem

8 zones, hardwarematig en draadloos uitbreidbaar tot 48 zones
8 secties
99 4-cijferige of 66 6-cijferige codes
Max. aantal bedieningspanelen: 24 (8 per sectie)
Rest idem als nX-6

Bedieningspanelen

Afm. LED: NX-108/116 of 124: 163 x 102 x 26 mm
Afm. LCD:NX-148: 158 x 135 x 30 mm

Optionele modules

-Max 3 (excl. Bediendelen) op NX-6 en 32 (incl. bediendelen) op de NX-8
-NX-216 uitbreidingsmodule: aantal zones 8 of 16 (niet voor de NX-6)
-NX-320 intelligente voeding
-NX 507 relaisuitgangsmodule: 7 vrij programmeerbare relais
-NX 508 uitgangsmodule: 8 vrij programmeerbare uitgangen
-NX-534: Two way voice module
-NX-570 ISDN-kiezer: voor doormelding AL-1 of AL-2

NetworX draadloos alarmsysteem

Maximale veiligheid en flexibiliteit

Eenvoudig te bedienen
Volledig ‘supervised'
Geen ontsiering van uw pand door bekabeling
Snel te installeren
Groeit of verhuist met u mee

Hoge betrouwbaarheid

In tegenstelling tot andere draadloze systemen zijn de componenten van het NetworX alarmsysteem volledig supervised. Dat wil zeggen dat de werking van de zenders (lees: detectors) 24 uur per dag wordt bewaakt. Ook zijn alle ontvangers voorzien van RF stoorzenderdetectie waardoor elke poging tot storen van de ontvangst wordt gezien als een vorm van sabotage. Hierdoor biedt de NetworX draadloos nagenoeg dezelfde betrouwbaarheid als bekabelde systemen.

Op maat gemaakt

De NetworX-lijn  bestaat uit een scala aan detectiemiddelen. Hierdoor kan de beveiliging voor ieder pand op maat worden gemaakt. Een greep uit de NetworX-lijn:

De bewegingsmelder met een standaardbereik van 11 bij 12 meter met moderne, kleine vormgeving; past in elk interieur. De ‘slimme' energiebesparende batterijen in de melder gaan extra lang mee (gemiddeld 3 jaar) wat zorgt voor extra betrouwbaarheid.

Het deur/raamcontact is speciaal ontwikkeld voor de moeilijk bereikbare plaatsen die toch beveiligd moeten worden.

De rookmelder met ingebouwde sirene voor een snelle en betrouwbare detectie van alle levensbedreigende vormen van rook. Uit onderzoek is gebleken dat een rookmelder op iedere verdieping tientallen levens per jaar kan besparen.

De glasbreukmelder voor detectie van brekend glas zorgt samen met haar deur/raamcontact voor een uitstekende periferiebewaking, waardoor elke poging tot inbraak snel wordt gedetecteerd.

De spatwaterdichte paniekknop voor het extra veilige vertrouwde gevoel dat er altijd snel hulp onderweg is.
Voor het ultieme bedieningsgemak van het NetworX alarmsysteem zorgt de afstandsbediening. In- en uitschakelen, alles kan met een eenvoudige druk op de knop. Voor extra mogelijkheden zorgen de 2 additionele functietoetsen voor bijvoorbeeld het schakelen van de buitenverlichting of het op afstand elektrisch openen van de garagedeur. Ook de paniekfunctie behoort tot de mogelijkheden. De extreem lange levensduur van de batterijen (tot 8 jaar) zorgt voor extra betrouwbaarheid

Passief infrarood detectoren

Dolphin DL10/P
Dolphin DL30/P

Detectoren zijn de "ogen"en "oren" van een alarminstallatie. Zij worden op strategische plaatsen en op een discrete manier in uw woning of bedrijfspand geplaatst en signaleren een (poging tot) inbraak.

Moderne vormgeving

De passief infrarood detectoren uit de Dolphin serie staan garant voor een uiterst betrouwbare signalering. De detectoren zijn ontwikkeld op basis van de meest recente beveiligingstechnieken, uitvoerige producttesten en voldoen aan alle vereiste keuringsnormeringen. Bovendien hebben ze een moderne vormgeving, waardoor ze in iedere ruimte ‘onopvallend' aanwezig zijn.

Intelligente Detectie

De werking van deze passief infrarood detectoren is gebaseerd op temperatuursverandering en bewegingen. Als een indringer uw woning of bedrijfspand tracht binnen te dringen, signaleren de detectoren een temperatuurs- en bewegingsverandering en gaan in alarm. De detectoren zijn dermate intelligent dat ze alleen een alarmsignaal generen als de temperatuursverandering en de bewegingen aan bepaalde criteria voldoen. Onnodige alarmen, bijvoorbeeld door invallend of door bewegende gordijnen door tocht, worden hiermee voorkomen. Daarnaast zorgt de speciale elektronische afscherming ervoor dat de werking van de detector niet wordt beïnvloed door straling van andere elektronische apparatuur. Kortom: u kunt te allen tijde op deze detectoren vertrouwen.

DL10/P
Harde witlicht lens
Dual element
Automatische temperatuurcompensatie
Detectiezones onder detector
Pulsbreedte instelbaar
Bereik: 15 M hoek 90 graden
Stroomverbruik: max. 14 mA
Afmetingen: 90 x 63 x 45 mm
Optie: Gordijnlens bereik 21 M

DL30/P
Harde witlicht lens met 2 lenspatronen (standaard en gordijn)
Automatische signaalteller (ASIC)
Alarmgeheugen
Bereik: standaard lens 15 m
Gordijnlens 21 m
Rest idem als DL10/P

 

Bedrijfsgegevens:

E.T.I.B. Schalkwijk Bedrijfsgebouw
 

Elektrotechnisch Installatieburo Schalkwijk B.V.

Adres: Edisonweg 17
Postcode : 3404 LB
Plaats: IJsselstein
Telefoon:  030 687 63 03
Fax: 030 687 63 04
E-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it